Miten tutkimusta tehdään?

Liikuntabiologian laitos on tunnettu laadukkaasta tutkimuksestaan. Miten nämä tutkimukset oikein syntyvät? Lennokkaiden ideoiden ja ahkerien tutkijoiden lisäksi tärkeässä roolissa ovat tutkimukseen osallistuvat tutkittavat. Sinullakin on mahdollisuus tulla tutustumaan tutkimustoimintaamme – katso löytyykö meneillään olevista hauista sinulle sopiva tutkimus.

Istumatyöläisille sopivia tutkimuksia on tällä hetkellä meneillään kaksi.  Ensimmäisessä selvitetään miten 5 minuutin päivittäinen harjoittelu kahden viikon aikana SpineGym -lihaskuntolaitteella vaikuttaa keskivartalon lihasten toimintaan ja voimaan. Saatko tällä keskivartalon kesäkuntoon?  Tutustu tukimukseen tästä.

Toisessa tutkimuksessa selvitetään kuinka istumatyöskentely eroaa seisomatyöskentelystä fysiologisesta ja biomekaanisesta näkökulmasta. Tutkimukseen etsitään nimenomaan 40-65 vuotiaita naisia, ja siinä mitataan verinäytteistä mm. insuliini ja verensokeripitoisuuksia, joista tutkittavat saavat tietoa. Lue lisää tästä.

Fitness-urheilua harrastavien naisten terveyteen halutaan selvyyttä tutkimuksessa, johon etsitään mukaan tavoitteellisesti kuntosalilla harjoittelevia naisia ja naisurheilijoita, jotka kilpailevat tänä syksynä tavoittaana Nordic Fitness Expossa järjestettävät SM-kilpailut. Lihastohtori on tässä tutkimuksessa vahvasti mukana. Lue lisää tästä.

Hyvään tutkimukseen kuuluu olennaisena osana uusien menetelmien kehittäminen ja testaaminen. Olen itse tekemässä tutkimusta, jossa polvijänteen lepopituuden uutta mittausmenetelmää testataan. Etsimme tutkimkseen 18-40 vuotiaita miehiä ja naisia. Tutkimuksessa polvijänteen pituutta mitataan 6 cm ultraäänianturin avulla, ja yleensä tämä onnistuu parhaiten lyhyemmillä henkilöillä. Koripallon pelaajat eivät siis sovellu tähän tutkimukseen. Tästä tutkimuksesta saat lisätietoa minulta (taija.finni at jyu.fi).

Päivitämme rekrytointi-ilmoituksia säännöllisesti laitoksen sivuille:

https://www.jyu.fi/sport/laitokset/liikuntabiologia

Tutkimuksista saat uusia kokemuksia ja usein jopa itseäsi hyödyttävää tietoa. Tervetuloa tutustumaan!

Taija Juutinen
Kinesiologian professori

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s